4 personer
Det skal du bruge:
250 g kyllingekød uden skind, kødet skæres i tern
1 l hønsebouillon
2 cm galanga, skæres i tynde skiver
2 cm ingefær, skæres i tynde stave
2 stilke citrongræs, skæres i tynde skiver
4 limeblade, skæres i tynde strimler
2 spsk. fishsauce
2 forårsløg, skåret i skiver
100 g champignon, skåret i skiver
1-2 friske chili, uden kerner og skåret i tynde skiver
10 cherrytomater, halverede
100 g bønnespire
1 håndfuld basilikumblade, grofthakkede
1 håndfuld korianderblade, grofthakkede
100 g glasnudler eller risnudler, kogt efter anvisningen på pakken
1 lime
Sådan gør du
Bring bouillonen i kog og tilsæt galanga, ingefær, citrongræs, limeblade og fishsauce og lad det kog 5-10 minutter.
Tilsæt kyllingekød, chili, forårsløg og champignon og lad det koge yderligere 10 minutter.
Tilsæt tomaterne det sidste minut.
Smag til med limesaft og måske lidt mere fishsauce.
Ved serveringen lægges en portion nudler og lidt bønnespire i hver suppetallerken, suppen øses over og der pyntes med basilikum og koriander.