Ølstegt Svineskank

(4 pers.)
Tilberedningstid: 3 timer

Ingredienser

2 svineskanke a ca. 1 kg
salt og peber
2 pastinakker
2 persillerødder
½ selleri
4 gulerødder
2 store løg
4 store kartofler
2 kviste timian eller 1 spsk tørret
1-2 laurbærblade
10 hele peberkorn
1 øl
frisk timian til pynt

Tilbehør
4 skiver rugbrød eller landbrød
sennep

Sådan gør du

Rids sværen i tern med en skarp kniv. Stil kødet i et stort ovnfast fad.
Drys med salt og peber.
Sæt fadet på nederste ovnrille i en kold ovn.
Tænd ovnen på 180 grader og lad skankene stege ½-1 time.
Kom så urterne i.

Skær grøntsager og kartofler i store både eller læg nogle af grøntsagerne ved hele.
Læg grøntsagerne omkring kødet sammen med krydderierne (laurbærblad og timian
kan bindes sammen, så er de lettere at fjerne igen).
Hæld øllet ved. Kan skankene ikke stå op, vendes de efter den halve stegetid.
Steg skankene videre, til kødet let slipper benet – i alt skal de stege 2¾-3 timer.
Ved servering skæres kødet først fra benene og derefter i skiver.
Fedt og blødt skind kasseres.
Servér urter, kartofler og grøntsager til.
Pynt med frisk timian.
Fjern laurbærblad og timian.

Opskriften er udarbejdet af Susanne Palmqvist.

Udskriv opskrift