Broccoliflan med ristede hasselnødder

(4 personer)

Ingredienser

1 broccoli
1 skalotteløg, hakkes forholdsvis fint
1 spsk. olivenolie
½ dl hvidvin
2 dl piskefløde
35 g parmesan, revet
4 æg
Salt og kværnet peber
Topping
1 skalotteløg, skåret i tynde ringe
20 g hasselnødder, afskallede og halverede
Saft af ½ citron
1 spsk. olivenolie
Salt og kværnet peber

Sådan gør du:

Skær broccolien i små fine buketter, der gemmes til topping. Skær stokken i små tern.
Varm olivenolie i en gryde og svits broccoliternene og skalotteløget, til det er mørnet, men uden at tage farve.
Hæld hvidvin over og kog til den er næsten væk.
Hæld koldt vand på, så det dækker, og lad det simre indtil det hele er mørt.
Tilsæt piskefløde og krydr med salt og peber.
Tag det af varmen, og blend det glat sammen med parmesan og æg.
Fyld massen i et smurt ildfast fad og stil det i en 160° varm ovn ca. 20 minutter, eller til den sætter sig.
Tag flanen ud og lad den køle af.

Topping: kom broccolibuketterne i en skål sammen med hasselnødder og skalotteløg.
Hæld citronsaft og olie ved.
Krydr med salt og peber og bland det hele godt sammen.
Læg toppingen ovenpå den friskbagte flan og server.

Udskriv opskrift