Humus m/kanelkrydret lammekød

Ingredienser

2 fed hvidløg
¼ tsk. knuste tørrede chiliflager
1 dåse (400 g) kikærter, skyllede og drænede
4 spsk. olivenolie + lidt til stegning af kødet
½ tsk. cayennepeber
1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket (gem lidt til pynt)
3 spsk. citronsaft
1 spsk. græsk yoghurt
100 g hakket lammekød
1 tsk. kanel
1 lille håndfuld mandler til pynt, ristet let gyldne på en tør pande og hakkede

Sådan gør du

Hummus:
Knus hvidløget sammen med den tørrede chili og lidt salt, til en glat pasta.
Kom kikærterne i en blender sammen med hvidløgspastaen og 2 spsk. olivenolie, og blend det til det næsten er glat.
Med en paletkniv eller en ske skraber blandingen ned fra siderne, før du tilsætter cayennepeber, persille og citronsaft.
Krydr med salt og peber og tilsæt yoghurt.
Mens blenderen kører tilsættes 2 spsk. olivenolie i en tynd stråle, til du har en lys, glat pasta – juster eventuelt konsistensen med en anelse vand.

Kød:
Varm olie på en pande og steg kødet til det er brunt.
Drys med salt, peber og kanel og rør det sammen.
Læg kikærtemosen på et fad, lav en hulning og fyld kødet i den.
Drys med persille og ristede mandler.

Udskriv opskrift