4 personer

DET SKAL DU BRUGE

4 bagels fra Miss Bagel
8 skiver røget norsk Vendsyssellaks

Hollandaise sauce:
250 g Økologisk Øllingegaard smør
3 stk. pasteuriserede æggeblommer
Saften af 1/2 økologisk citron
Salt
1 bdt. dild
Peber

Pocherede æg:
4 stk. økologiske æg
1 dl eddike til 1 ltr. vand

SÅDAN GØR DU

Start med at lægge dine bagels i en 200 o varm ovn i 8-10 minutter.
Til hollandaise saucen smelter du smørret stille og roligt i en gryde.

Mens smørret smelter, skal æggene pocheres.
Sæt vand over med eddike i. Når det koger, skruer du ned og snurrer rundt i gryden med et piskeris. Slå et æg ud, og kom det ned i vandet – midt i gryden.
Når det er pocheret – ca. 3 min. – tager du det op, lader det dryppe af og lægger det på en lille tallerken.Fortsæt med æg 2,3 & 4.

Hollandaise saucen:
Kom nu en metalskål over en gryde med lidt varmt vand.
Hæld 3 pasteuriserede æggeblommer op i skålen sammen med saften fra ½ citron. Pisk æggeblommerne og citronsaften med lidt salt. Det er vigtigt, du bliver ved med at piske.
Når blandingen har en passende konsistens som mayonnaise, tager du den af varmen. Bliv ved med at piske, mens du hælder det smeltede smør i lidt ad gangen.
Til sidst tilsætter du saucen en masse hakket dild og krydrer med lidt friskkværnet peber.

Bagel:
Skær din færdigbagte bagel igennem og læg den på en stor tallerken.
Kom laksen på den ene halvdel, læg det pocherede æg ovenpå og pynt med dildhollandaise på toppen, inden du lægger ”bagelslåget” på.

Til en lækker brunch hører naturligvis:
Cremant de Loire
Smoothie fra Valsølille
Dejlig kaffe fra Strandvejsristeriet
– og husk dekorative servietter fra Marimekko
Velbekomme!