Vildtkød med rodfrugter og tranebær

4 personer

Ingredienser:

800 g dyrebov uden ben (ca. 650 g pudset kød – uden fedt og sener), skåret i tern på 3 x 3 cm
200 g løg, hakket
Olivenolie til stegning
2 hele nelliker
5 kviste timian
ca. 5 dl vand
400 g persillerod, skåret i tern på ca. 1 x 1 cm
50 g mild blå ost, fx Castello
½-1 dl piskefløde
3-4 spsk. ribsgelé
150 g friske tranebær
Kværnet salt og peber
Hakket persille til drys

Sådan gør du:

Brun kødet godt i olie ca. 10 minutter.
Tilsæt løg og nelliker og brun videre ca. 10 minutter, mens der røres undervejs.
Kom vand, timian, salt og peber i og lad det hele simre under låg ca. 1¼ time.
Tilsæt pastinakker og kog ca. 5 minutter mere, til de er møre.
Tilsæt ost, fløde og ribsgelé og varm det igennem.
Tilsæt tranebær og varm ca. 5 minutter mere.
Smag retten til med salt, peber og ribsgelé, drys med persille og server retten fx med kartoffelmos.

Udskriv opskrift