Ingredienser
200 g courgette, skåret i spaghetti-strimler
200 g gulerødder, skåret i Spaghetti-strimler
100 g spaghetti
Tomatsauce:
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 ansjosfilet i olie (fra glas)
75 g koncentreret tomatpuré
½ dl vand
300 g Passata (ca. ½ flaske)
1 håndfuld basilikumblade, grofthakkede + til at smage til med
1 håndfuld groftrevet parmesanost + til at smage til med
Kværnet salt og peber
Sådan gør du
Tomatsauce:svits hvidløgene i olie, til de lige netop begynder at tage farve.
Tilsæt ansjosfileten, tag gryden fra varmen og lad lige ansjosen opløse sig i gryden.
Sæt gryden på varmen igen og tilsæt tomatpuré.
Varm det igennem et par minutter og tilsæt vandet.
Efter et minut tilsættes passata og det hele simrer ca. 20 minutter – tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis blandingen bliver for tør.
Tilsæt basilikumblade og parmesanost, salt og peber.
Smag yderligere til med mere basilikum og parmesanost.
Lige inden du smager tomatsaucen til, koges spaghettien efter anvisningen på pakken – gulerodsstrimlerne tilsættes det sidste minut af kogetiden.
Hæld vandet fra og bland den varme pasta med de rå courgette-strimler.