Ingredienser
(4 personer)
500 g hakket oksekød
50 g fetaost, groft smuldret 
1½ tsk. salt
Kværnet peber
1 spsk. tørret oregano
2-3 fed hvidløg, pressede 
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
1 lille håndfuld frisk mynte, hakket
Tzatziki 
5 dl græsk yoghurt
2 agurker, halverede på langs og kernerne skrabes ud med en teske
2-3 fed hvidløg, pressede
2 spsk. olivenolie
Kværnet salt og peber
Kartofler med fetaost 
1 kg kartofler, skåret i både
2 spsk. olivenolie
Salt
1 spsk. tørret oregano
100 g fetaost
50 g rucolasalat
Sådan gør du
Kom kødet i en skål, og tilsæt fetaost, salt, peber og oregano. 
Rør hvidløg og krydderurter i farsen, og rør det hele godt sammen, og stil farsen i køleskabet mindst ½ time.
 Tril derefter små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 
Kødbollerne bages i en 200° varm ovn ca. 15 minutter, til de lige netop er gennemstegte.
 Tzatziki: 
Agurkerne rives groft, vendes med salt og trækker 5-10 minutter. 
Herefter dryppes de af gennem en sigte, og al væde trykkes og vrides godt fra. 
Rør agurken med yoghurt og smag til med hvidløg, salt, peber og olivenolie.
 Kartofler: 
Vend kartoffelbådene med olie, salt og oregano på en bageplade med bagepapir.
 Sæt pladen i en 200° varm ovn og bag kartoflerne ca. ½ time.
 Tag pladen ud og smuldr fetaosten over kartoflerne. 
Sæt pladen i ovnen yderligere 10 minutter, til fetaosten er gylden. 
Læg rucolasalaten på et fad og fordel kartoflerne over.