Maj


BRUNCH & BUFFET TIL MAJ MÅNEDS FRIDAGE!

Maj måned er en rigtig forårsmåned med duftende blomster, udsprungne bøgetræer, mere lys og energi, nydelse og sol-varme på altan eller terrasse, grillaftener, cykelture til skov eller strand og picnic med rabarber, asparges, fjordrejer og kold rosé.
Maj byder også på fri- og helligdage, i år er der både Bededag og Kristi himmelfartsdag i maj. Og maj er tiden for både mange bryllupper og konfirmationer.
Det er Mors dag søndag den 12. maj, så måske mor skal forkæles lidt ekstra denne dag.

Det er hyggeligt at mødes med familie og venner på fridage eller i weekenden, hvor formiddagen kan nydes med brunch, der indeholder både retter fra morgenmaden og frokostbordet. Eller mødes lidt senere på dagen til en buffet med mange små retter for enhver smag.
Det behøver ikke være så kompliceret. Enten kan gæsterne komme med en ret hver især eller gæsterne kan selv ”bygge”/samle deres ret, ved at værten sætter frem til tapas eller fyldte pitabrød eller bagels.
Med grønt tilbehør, friskbagt brød, gode dressinger og friske salater når man rigtigt langt. Er det knapt med tid til tilberedning, så har Dalgaard et kæmpe udvalg i dressinger, pestoer og tapenade – og Delikatesseafdelingen har altid et stort udvalg af færdige salater og charcuteri.

BRUNCH
- spises oftest om søndagen eller på helligdage, hvor der er tid til at sidde den halve dag og spise med familie og venner. En brunch kan være sen morgenmad, luksusmorgenmad eller et miks af morgenmad og frokost. Typisk indgår der retter fra både dansk, engelsk og amerikansk tradition, det være sig æggeretter, vafler, pandekager, den mellemøstlige ret shakshuka, stegte brunchpølser, skyr med bærcreme, frugtsalat, oste, smoothies, god kaffe og te - og mimosa, der traditionelt består af champagne og friskpresset juice. Nogle retter kan tilberedes dagen før som brød, koldhævede boller, muffins og chiagrød eller over-night-grød.

    Ideer til topping på skyr, grød eller en smoothie-bowle

  • Chiafrø, hampefrø, solsikkekerner, pistacienødder
  • Granola eller mysli. Granola fx fra Guru Snack som har varianterne ’Cocoa’ og ’Berry’. Eller fra Danish Granola der fås i varianter som ’Kakao nibs’, ’Appelsin, æble og cashewnødder’, ’Mandel og kokos’ eller ’Mandel, cashewnød, pistacie og paranød’. Produkterne fra Guru Snack og Danish Granola er glutenfri og økologisker.
  • Bær, kiwibær, kerner fra granatæble
  • Honning eller sirup, fx granatæble-, jordbær-, kirsebær-, kokos- eller ahornsirup
  • Frisk frugt, æblebåde, bananskiver, appelsinskiver, ananastern, mango- og melontern
  • Kokosflager eller ristede kokosflager
  • Mandler, pekannødder, valnødder, cashewnødder
  • Mandel- og nøddesmør fx af hasselnød eller mandel


BUFFET:
- kan have et tema som en græsk eller mexicansk buffet eller en med retter fra Middelhavet eller fra Mellemøsten – eller den kan ganske enkelt bestå af dine livretter. Den kan være vegetarisk - eller buffeten kan bestå af kød, fjerkræ og fisk blandet med masser af grønt tilbehør og et godt stykke brød. En buffet bør altid afsluttes med noget sødt. Lækre sager som søde tærter og kager, tiramisu, cheesecake, chokolademousse eller panna cotta. Som tidligere nævnt, kan det også være en buffet, hvor gæsterne selv samler deres ret. Stil fx frem til tapas eller til fyldte pitabrød og bagels.

    Tapas-bræt

  • Oste, fx rødkit, hvidskimmel og Manchego
  • Serranoskinke
  • Paté og pølser som fx fennikel og trøffelpølse
  • Oliven, cornichoner, pesto, tapenade, store kapersbær
  • Små tomater på stilk, julesalat, friske figner
  • Lune Padrons (se mere under ”Netop nu”)
  • Saltede mandler
  • Brød, ostekiks og knækbrød

    Fyldte pitabrød

  • Hjemmelavet eller færdigkøbt humus
  • Hjemmelavede - eller frosne falafler lige til at tilberede på pande eller i ovnen
  • Grønne salatblade, tomatskiver, agurketern
  • Oliven og pistacienødder
  • Dip og dressinger
  • Lune pitabrød

    Fyldte bagels

  • Skiver af røget laks
  • Stegte baconskiver
  • Røræg
  • Grønne salatblade
  • Agurke- og radiseskiver
  • Avocadobåde
  • Kapers
  • Flødeost rørt med urter
  • Bagels

Månedens klumme 2019

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00