Netop nu

April

TAHIN
Tahin er måske bedst kendt som ingrediens i humus og baba ghanoush, men tahin kan anvendes til meget mere.
Tahin er en sesampasta, der er fremstillet af ristede, malede sesamfrø. Mellemøsten har lang tradition for at anvende tahin i maden, men i dag er tahin heldigvis også blevet en del af vores køkken. Tahin har en cremet konsistens og en nøddeagtig smag.
Tahin er en rig kilde til proteiner, essentielle fedtsyrer, kalk og magnesium. Blot en skefuld eller to er med at styrke dine knogler på grund af tahins indhold af kalk og magnesium.
Tahin indeholder desuden sesamin, et fiberagtigt plantestof, der blandt andet gavner fordøjelsen og er med til at give hormoner i balance.
Du kan anvende tahin i din smoothie, her giver tahin både næring og mæthed på grund af dets indhold af proteiner og fedtstoffer. Tahin kan anvendes i dip, dressinger, eventuelt rørt med yoghurt eller til at dryppe på brød med banan og ricotta.
Tahin købes på glas, og findes med og uden tilsat salt.

Prøv et par af nedenstående opskrifter med tahin:

BRØNDKARSE - OG ET PAR ANDRE KRYDDERURTER
Brøndkarse er nævnt i gamle romerske skrifter, men først i 1960´erne dukkede den op her. Da blev den hurtigt uhyre populær, og blev ofte serveret til tidens røde bøffer.
Brøndkarse er medlem af Korsblomstfamilien og indeholder ligesom resten af den familie næringsstoffer, der stimulerer din lever til at arbejde optimalt. Den er en fin kilde til C-vitamin og folinsyre – og fibre, der hjælper kroppen til at udskille affaldsstoffer. Den egner sig i omeletter, i salater eller ganske enkelt som tilbehør til kød og fisk.

Et par tips med brøndkarse:
 • Brøndkarse-pesto: kom 100 g brøndkarse, 1 håndfuld basilikumblade, 1 fed hvidløg, 75 g reven parmesanost, 5-6 spsk. olivenolie, saft og reven skal af ½ usprøjtet citron, 50 g hasselnødder der er ristet gyldne på en tør pande, og salt og peber i en mini-hakker eller foodprocessor og kør til en grov pesto. Pestoen kan anvendes til pasta, som dip eller sammen med røget laks.
 • Salat: bland grofthakket brøndkarse med fileter af pink grapefrugt, skiver af avocado og vend det med en dressing af citronsaft, olivenolie og dijonsennep. Top med rejer eller krabbekød.
 • Røræg: rør hakket brøndkarse i røræg sammen med en skefuld cremefraiche og drys med lidt dukkah ved serveringen.
Rød skovsyre er smuk med sine små kløverlignende blade, der kan pynte både på forretter, hovedretter og desserter. Skovsyre blev populær i forbindelse med ny nordisk mad, og kan benyttes som en syrlig smagsingrediens i salater, kolde saucer og dressinger. Den kan hakkes let og anvendes som krydderurt i kryddersmør eller i en omelet.

Portulak er en meget gammel haveurt, der stort set altid fandtes i de gamle klosterhaver. Ikke mindst for dens kødfulde blade, der bl.a. er en kilde til de sunde omega-3 fedtsyrer. I dag har portulak har fået en renæssance efter at have været glemt i mange år.
Den kan anvendes rå, groft hakket som ingrediens i en salat, hvor den giver en smag á la sukkerærter. Eller blade og stængler kan koges let og blandes i kartoffelmos, saucer eller supper.

Tallerkensmækker smager kål- og sennepsagtigt og kaldes derfor også for blomsterkarse. Dens bitre smag gør sig godt som ingrediens i salatskålen og dressinger – steder hvor man også kan finde på at bruge rucolasalat eller karse. Dens høje indhold af C-vitamin og jern gavner immunforsvaret.

Ærteskud har en intens smag af ærter med dejlig sødme og sprødhed. De er så smukke og dekorative og pynter på smørrebrød og i salater eller kan anvendes i sandwich. Ærteskud, pærer, avocado og valnødder klæder hinanden rigtigt godt.
Ærteskud er rige på antioxidanter, folinsyre og karotener, alle er de næringsstoffer til immunforsvaret.


VEGETABILSKE PROTEINER
Der bliver stadig større fokus på plantebaseret mad. Flere færdige vegetariske og veganske retter kommer til, og senest er kommet forskellige slags vegetabilsk fars – hos Dalgaard finder du Klassisk falafelfars og Falafelfars med rødbede (findes i kølemontren på delikatessetorvet). Hvordan er det nu med proteinerne – hvor kommer de fra i en plantebaseret kost? Bælgfrugter, mandler, nødder, quinoa, svampe og grønne grønsager er nogle af de mange kilder. Disse plantebaserede kilder har, ud over proteiner, også masser af fiber, mineraler, vitaminer og plantestoffer, der blandt andet beskytter vores celler mod skader fra frie radikaler.

Et par ideer til planteproteiner:
 • Hampefrø: indeholder en tredjedel protein, herunder de 9 essentielle aminosyre, som vi ikke selv kan danne, men må spise os til. Hampefrø smager nøddeagtigt og kan anvendes i salater, brød, knækbrød og boller, som drys på morgenmaden eller i smooties.
 • Grønne grønsager: broccoli, asparges og spinat er faktisk kilder til proteiner, samt C- og K- vitaminer. Grønsagerne virker antiinflammatoriske og kan dermed forebygge en række livsstilssygdomme. Anvendelsen af de grønne grønsager har ingen ende – skal det være enkelt, så blot en grøn smoothie, en grøn smoothie bowl eller i salater og som tilbehør.
 • Linser og bønner: disse kan indeholde op til 35% protein. Derudover fiber, B-vitaminer og plantestoffer. Jo mere farvet bønnen er, jo flere plantestoffer, en rødbrun kidneybønne har til eksempel flere end en lys kikært. Hos Dalgaard finder du også pasta lavet af bønner fx af belugalinser, røde linser, azukibønner og sojabønner.
 • Kakao: den rene kakaobønne er en fin kilde til protein og indeholder flavonoider (plantestoffer) - den mørke chokolade (70%) naturligvis flest – mørk chokolade er sundt guf til ”den søde tand.
 • Græskarkerner: smager fantastisk enten rå eller let ristet på en tør pande. De er små sundhedsbomber med proteiner, fibre og mineraler. Desuden plantestofferne fytosteroler, der har en hæmmende virkning på uønsket vækst af prostata. Kernerne bruges som snack, dryppet med lidt soja – eller i brød, knækbrød, på grøden eller drysset på salater.
Prøv et par spændende og lækre opskrifter med vegetabilske proteiner:

SOVS BY MAX
På hylderne ved saucer finder du et produkt ”Sovs by Max”, saucer i sjove indpakninger, nemme at tilberede, velsmagende - og så indeholder de ingen tilsætningsstoffer.
Produkterne fås på glas eller i portionsanrettede poser og skal blot varmes op i mikroovn, gryde eller vandbad. Der er lang holdbarhed ved uåbnede produkter, men når saucerne først er åbnet, kan de holde sig friske i to til tre dage - det skyldes, at de er baseret på naturlige råvarer - og ingen tilsætningsstoffer.
Alle slags saucer hos Sovs By Max er glutenfri.

 • Bearnaisesauce: skalotteløg, estragon og smør.
 • Pebersauce: skabt af cognac, hvidløg, fløde, tomat, porre og rosmarin – en kraftig sovs til mørkere kød.
 • Rødvinssauce: med ingredienser som rosmarin, skalotteløg, cognac, løg og gulerod – passer til oksekød, steg og vildtretter.
 • Eksotisk sauce: en vegetarisk sauce med blandt andet kokos, kommen, karry og koriander. En sauce, der gør sig til skaldyr, gris, fjerkræ, fisk og risretter.
 • Jægersauce: en raffineret og ret kraftig sovs med ingredienser af ribs, rødvin og timian. En sauce, som passer til vildt og tungere kødretter.
 • Hvidvinssauce: der passer perfekt til fisk – og med ingredienser af blandt andet citron, citrongræs, ingefær, hvidvin og skalotteløg.
 • Hverdagssauce: med ingredienser som løg, tomat, timian og persille. Hverdagssaucen der er lavet, specielt med tanke på børn.

Marts

FISKEBUTIKKEN
Fiskeafdelingen holder stort røgmarked lige inden påske, hvor du kan købe alt til påskens måltider. Der vil være røget sild og makrel.
Røget makrel kan serveres traditionelt med røræg eller med en creme rørt af cremefraiche og urter fx kørvel, dild, purløg, persille og reven usprøjtet citronskal. Du kan også lave en sandwich af ristet rugbrød lagt sammen om røget makrel, salat, pesto og purløg eller bruge røget makrel i en salat med korn, radiser og rucolasalat.
Røget sild kan serveres med hakket, hårdkogt æg, finthakket rødløg og kapers, eller du kan servere en salat af røget sild, finthakket radise, klippet purløg og cremefraiche. Salaten anrettes på salatblade og pyntes med halve hårdkogte æg og agurkestave. Salaten serveres med ristet rugbrød.
Der vil også være varm- og koldrøget laks.
Røgvarerne kommer fra Centralrøgeriet. Her er kærligheden til håndværket og høj kvalitet kernen i virksomheden.
Både den ferske – og den røgede laks, du kan købe i afdelingen, er fanget ved Island.
Til påskens frokoster vil du desuden kunne købe Fiskeafdelingens egne hjemmelavede sild, som fx karrysild, kryddersild, sherrysild og blåbærsild.

VAGTELÆG
Vagtelæg har ca. 1/3 af størrelsen i forhold til et hønseæg, men indeholder forholdsmæssigt flere næringsstoffer. De indeholder op mod fem gange så meget jern og mere B1-vitamin. Deres fine, lille størrelse gør dem velegnede til retter, hvor de kan pynte, fx i en salade nicoise eller på en sildemad eller tatarmad.
De kan også serveres i en kokotte sammen med spinat, bagt i ovnen – eller de små vagtelæg kan serveres som små spejlæg.
De kan også marineres i eddike eller balsamico og serveres med mayonnaise og en sprød frisésalat. I Japan bliver vagtelæg nogle gange serveret rå, men ellers bruges de i omeletter eller som pynt i en suppe.
Vagtelæg kan være lidt svære at pille, men en god metode er at rulle de kogte æg forsigtigt under hele håndfladen, og derefter kan skallerne relativt nemt pilles af. Grundet deres lille størrelse skal de koges kortere tid end hønseæg - 2 minutter for et blødkogt æg og 4 minutter for et hårdkogt æg.

Prøv denne lille hyggesnack:
Sesam-vagtelæg – til en lille snack (12 æg)

 • 12 vagtelæg, kogt i 3-4 minutter, spules med koldt vand og pilles
 • 4 spsk. sesamfrø, ristet let på en tør, varm pande
 • Et par kviste timian, bladene nippes af og bruges
 • Valnøddeolie, anden nøddeolie
Bland timianbladene med de varme sesamfrø.
Gnid æggene med olie, og rul dem i sesam-timian-blandingen.

KØRVEL
Kørvel er noget af det bedste til æg, men klæder også hvide og grønne asparges utroligt godt. Desværre er kørvel ofte forbundet med kørvelsuppe, som ikke alle kan lide. Men kørvel er en fin lille ting, der minder om persille i en mere spinkel udgave.
Kørvel har sin oprindelse i Sydøsteuropa og Vestasien og var en yndet krydderurt hos romerne.
Den franske køkkenchef og skribent Escoffier, der levede fra 1846 til 1935, har sagt at kørvel er kongen over alle krydderurter.
Den er rig på C-vitamin, karotiner, jern og magnesium og bruges til supper, sauce til kylling, til pesto, krydderurtesmør, i mayonnaise, i tomatretter og til omeletter. Til en omelet piskes kørvel og lidt friskrevet parmesanost med æggene, omeletten steges gylden og serveres med tomatsalat og godt brød.
I de fleste retter er det bedst at strø kørvel over retten til sidst, da den fine smag ellers forsvinder.

Prøv et parlækre opskrifter til påskefrokostbordet:

KOKOSVAND
Foråret er på vej, og kalder på friske, lette drikke, ikke mindst efter motion og træning. Og det er ikke for ingen ting, at kokosvand er så populært netop nu. Dels smager det frisk og lækkert, og indeholder dels vitaminer og mineraler, dels - og ikke mindst elektrolytter, som blandt andet sports- og yogafolk har stor glæde af.
Elektrolytter er en slags salte, der genopretter væskebalancen i kroppen. Derfor er kokosvand at foretrække efter hård træning, så kroppens mineralbalance lettere kan komme i balance igen. Elektrolytterne hjælper nervesystemet og forbedrer også den kognitive funktion.
Kokosvand indeholder mineralerne kalium og magnesium, som begge kan være med til at mindske muskelspændinger og kramper. Desuden medvirker kalium til at bevare en naturlig væskebalance. Kokosvand er faktisk den klare væske, der er inde i unge, grønne friske kokosnødder.
Og endeligt så indeholder kokosvand ganske få kalorier.
Kokosvand er et godt alternativ til vand og mælk i pandekager, da kokosvand har en rund og sød smag, som let kan smages i selve pandekagen.
Hos Dalgaard finder du kokosvand ”myCoco”, kokosvand der er produceret i Brasilien og tappet direkte på plantagen efter høst, hvilket gør produktet meget frisk, og sikrer en høj kvalitet. Plantagen hedder Coco do Vale, og produktionen er kvalitets godkendt af kokos farmeren Alberto Cohen. Du kan også købe kokosvand fra firmaet Innocent. De producerer ligeledes frisk kokosvand uden koncentrater, sødestoffer eller andre tilsætningsstoffer.

Prøv et par friske smoothies med kokosvand:

Februar

NU ER DET SUPPETID
Suppe er nemt og næringsrigt, og varmer din krop i en kold tid. Ofte er det også hurtig mad, nogle supper tager kun et kvarter at tilberede. Du kan snitte og hakke grønsager, og så tilberedes det hele i én gryde. Og hvis du har mere tid, kan du give dig i kast med langsomme supper, der skal koge det meste af dagen.
Du kan sagtens spise suppe som et hovedmåltid, der mætter og styrker din krop med mineraler, fibre, plantestoffer og proteiner fra enten bønner, linser, quinoa, tofu, fisk eller kød.

Prøv en af mine dejlige suppeopskrifter:

NEM, HURTIG MAD FRA FISKEBUTIKKEN
Nogle dage er bare mere travle end andre, og der er mange bolde i luften, fritidsaktiviteter, arbejde og børn der skal hentes. På disse dage er det perfekt, hvis aftensmaden ikke kræver så meget tid, men alligevel er både nem, hurtig og sund.
Her kan Fiskebutikken hjælpe dig med alle deres nemme, lækre og velsmagende retter. De fleste er helt færdiglavede, andre skal blot varmes kort i ovnen.
Sunde er de også, idet fisk er vældig sund spise med deres indhold af letfordøjelige proteiner, gode fedtstoffer - især i de fede fisk, D-vitaminer til immunforsvaret – og netop her om vinteren kan det være svært at få nok D-vitamin, da vi overvejende får det fra sollys.

Hver dag har du mange forskellige små og større retter af vælge mellem. Det kan variere fra dag til dag, men her er et udpluk af, hvad du kan vælge mellem:

 • Citronmarineret færøsk laks med urtecreme
 • Graved færøsk laks med rævesauce
 • Ørreddrøm med rejer
 • Pandekager med fyld, der blot skal varmes ca. 15 minutter i ovnen
 • Hjemmelavet laksepaté med skaldyrsdressing
 • Torsketerrin med rejer og sauce verte
 • Fiske-tapasbakke med fx terrin, torskerogn, tærte og hellefisk
 • Lakseroulade
 • Røget torskerogn
 • Kogt torskerogn med rejer
 • Fiskesuppe med sej og torsk, som blot skal lunes i en gryde
 • Fiskefrikadeller af enten laks og porre, chili og skaldyr eller kartoffel og torsk
 • Diverse salater fx med rejer og asparges, eller krebsehale, røget makrel eller varmrøget laks

CITRUSFRUGTER
Her i den mørke tid lyser de smukke citrusfrugter op med deres flotte farver. Det være sig de orange appelsiner og mandariner, de gule citroner eller de grønne lime. Og naturligvis også de gule, røde og pink grapefrugter.
Samtidigt har de evnen til at holde snue og andre infektioner fra døren. Citrus mindsker risikoen for forkølelse pga. deres høje indhold af C-vitamin.
Citrusfrugter indeholder desuden pektin, et fiberstof, der gavner din fordøjelse. Citrusskallen indeholder limonen, der virker som antioxidant og menes at kunne forebygge flere livsstilssygdomme. Citrusfrugter anvendes både i det søde, som i det salte køkken.

CITRONER
Citroner kan anvendes til stort set alt, og er helt uundværlige i køkkenet. Citronens syre er et fint modspil til det fede og det kraftigt smagende. Citron benyttes til ceviche, til fyld i kyllinger eller i det mellemøstlige køkken, hvor lynstegt kål højnes med reven citronskal.
Også i det søde køkken har citroner sin plads som i klassisk citronfromage eller den mere nutidige citronmousse. Citronsorbet, limetærte med bagt marengs eller en formkage med birkes pyntet med citronglasur.


APPELSINER
De udgør langt den største produktion af citrusfrugter, og det er saften, der er årsag til dette. Især Spanien og Italien har mange cafeer med egne appelsinpressere.
Brug appelsiner i februars salater bestående af julesalat, granatæblekerner og valnødder – og saften kan du benytte i dressingen i stedet for eddike.
Du kan servere stegt spidskål med en dressing af appelsin, hvor den skarpe og søde smag går godt i spænd med spidskålen.
Både i desserter og kager smager appelsiner fortræffeligt, det være sig appelsiner med bagt marengs, appelsinkage eller lagkage, sorbet, mousse eller trifli.


LIME
Selv om lime er grøn, så har den intet med en umoden citron at gøre. Den har sin helt egen smag, som ikke er syrlig på samme måde som saften fra en citron. Lime passer rigtigt godt i asiatiske retter, gerne i samspil med kokosmælk, ingefær, hvidløg og frisk koriander.


Prøv nogle af mine skønne opskrifter med citrusfrugter:

FASTELAVN DEN 11. FEBRUAR
”Boller op og boller ned, boller i min mave...”. Mange husker nok, hvordan man som barn gik rundt og stemte dørklokker iklædt i et kostume, for at tjene lidt mønter, lidt slik eller en gang hjemmebag. Fastelavn er en tradition fyldt med hygge, fest og udklædning. Og til den tradition er fastelavnsboller uundværlige, når vi slår katten af tønden. Fastelavnsbollerne kan bages som boller, der smøres med smør, som wienerbrødsboller, vandbakkelser fyldt med flødeskum eller boller med fyld af marmelade, creme eller remonce.
Hvis børn og andre slikmunde ingen boller får, laver de som bekendt ballade, i hvert fald ved fastelavnstid, så her kommer opskrifter på fastelavnsboller.

Vælg mellem mine 11 opskrifter på fastelavnsboller:
Kig under "F" i "Kager/Brød" oversigten

VALENTINSDAG DEN 14. FEBRUAR
Valentinsdag er kendt som ”de elskendes helligdag”, og traditionen går på, at man udveksler kort, blomster, chokolade eller andre gaver, som et bevis på gensidiges kærlighed.
Helligdagen blev indført af pave Gelasius og er opkaldt efter den romerske præst Valentin. Legenden fortæller at, da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere halshugget den 14. februar omkring år 269. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham, efter hans død, til helgen som Sankt Valentin.

Som nævnt de tidligere år, så har Dalgaard et utal af muligheder indenfor meget lækker og velsmagende chokolade, champagne eller personlige cremer og dufte til kroppen. Har du særlige ønsker om en romantisk Valentins-buket, så er du altid meget velkommen til at kontakte personalet i afdelingen for ”Bolig og blomster”.

Januar

LAURBÆRBLADE
Laurbær spillede hovedrollen i nymfen Daphne og guden Apollons kærlighedsdrama, og siden antikken har laurbærblade prydet mangt en sejrherres hoved. En laurbærkrans blev symbolet på hæder. Hos romerne var laurbær symbol på visdom og berømmelse.
Laurbærblade er ikke kun til julens flæskesteg og rødkål. Laurbærblade er også gode i en buket garni (laurbærblade, timian og persille), altså krydderurter eller stilke, der er bundet sammen med et stykke snor og kommes i vinterens supper eller gryderetter, som skipperlabskovs eller oksegryderetter. Det lille bundt giver masser af smag, og er lige til at fiske op igen inden serveringen.
Laurbærblade kan også anvendes til:

 • Syltning
 • Sildemarinader, rollmops eller stegte sild i lage
 • Bladene kan også bruges i en rub, der gnides enten på svinekød eller fjerkræ.
 • Laurbærblade lægges oven på postej, paté eller på sønderjysk surrib
 • Kom to laurbærblade, et stykke hel kanel og en stjerneanis i en tefilterpose, og lad krydderierne trække med i tekanden.
Prøv fx disse 2 opskrifter med laurbær:

JORDSKOKKER
Jordskokker er sprøde og smager som en blanding af kartofler og vandkastanjer, men næringsindholdet overgår langt disse.
Jordskokker er fulde af fibre, magnesium, jern - og inulin, der virker som probiotika og nærer tarmfloraen.
Jordskokker er skæve og knudrede og måske lidt besværlige at gøre rene, men det er hele ulejligheden, og du får en skøn, næringsrig og smagsfuld oplevelse.
Oftest er det kun nødvendigt at skrubbe jordskokkerne før brug.
Hvis de skal koges, skal de være hele.
Til ovnbagning og stegning skæres de ud i ensartede stykker.
De er lette at tilberede til suppe, som rå i salater eller tilberedte og brugt som tilbehør.
Det kan gøres enkelt ved at skære jordskokkerne i mindre stykker og sauterer dem i olivenolie på en pande, drysset med dild eller persille – eller de kan bruges rå i salater, hvor de skæres i meget tynde skiver.
Jordskokker passer til årstidens fisk torsk, fx som jordskokpuré og jordskokchips.

Prøv fx disse 3 dejlige opskrifter med jordskokker:

TORSK
Torsk er en meget mager og sund fisk med mange proteiner og et højt indhold af selen og B12.
Torsken kan kendes på dens skægtråd på ydersiden af undermunden.
Den indeholder sanseceller, der gør torsken i stand til at sanse om der er føde i nærheden.
Torsken skifter farve, alt efter dens levested, og den er en rovfisk, der ikke går af vejen for at æde dens artsfæller.
Krabber sluger den uden at tygge skjoldet!
Et gammelt mundheld siger, at man kun skal spise torsk i de måneder, hvor bogstavet R indgår, dvs. perioden fra september til april.
Årsagen er, at torskens kød bliver løsere i de varme måneder (uden R), hvor den spiser mest.
Torsk fås i flere udskæringer bl.a. torskeloins, som er tykke stykker torsk - en slags mørbrad, som er blød, saftig og helt uden ben.
Kan du ikke få den udskæring, så kan du bruge torskefilet, men de er tyndere, og skal som regel ikke have så lang en tilberedningstid.

Prøv fx min dejlige opskrift: Ovnbagt torsk på bund af grøn puré

MØRK CHOKOLADE - SØDT OG SUNDT
Måske har nogle levet ”over ende” i december og syntes, at januar bør være mere asketisk. Ofte går det kun de første dage af januar, hvorefter det bliver alt for kedeligt. Men der er hjælp at hente – mørk chokolade er sundt og kan sagtens nydes.
Chokolade med mere end 70% kakaoindhold er det, du bør gå efter for at få flest af chokoladens næringsstoffer. Mørk chokolade indeholder plantestoffer, kaldet flavonoider, der kan være med til at forhindre kolesterol i at danne belægninger på indersiden af karvæggene, hvilket nedsætter risikoen for blodpropper og åreforkalkning. Chokolade indeholder også stoffer, der kan virke humørforbedrende og frigiver lykkehormoner. Dalgaard Supermarked har flere meget velsmagende mærker af mørk chokolade, fx fra Valhrona, Lindt, Konnerup - eller Friis-Holm, sidst nævnte der har vundet både et verdensmesterskab og et europamesterskab i 2017.
Du kan naturligvis nyde chokoladen som den er. Du kan også dyppe pekan- eller valnødder i flydende mørk chokolade. Derpå lægge dem på bagepapir til de er tørre, og chokoladen størknet. Det er sundhed dels fra chokoladen, dels fra nødderne hvor du både får gode fedtstoffer, proteiner, mineraler og fibre.
Hos Dalgaard finder du også raw kakao og kakaonibs. Sidstnævnte er råt, sprødt, soltørret granulat fra kakaobønnen, der hverken er forarbejdet eller indeholder tilsætnings- og fyldstoffer. Kaloriemæssigt ligger kakaonibs væsentlig lavere end chokolade, og du undgår både sukker og tilsætningsstoffer.
Du kan anvende kakaonibs i bagværk, is og andre desserter. Kakaonibs ses også som ingrediens i hjemmelavet mysli eller som topping på skyr, sammen med blåbær, morbær eller gojibær.

Netop nu 2018

 • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00