Netop nu

Februar

NU ER DET SUPPETID
Suppe er nemt og næringsrigt, og varmer din krop i en kold tid. Ofte er det også hurtig mad, nogle supper tager kun et kvarter at tilberede. Du kan snitte og hakke grønsager, og så tilberedes det hele i én gryde. Og hvis du har mere tid, kan du give dig i kast med langsomme supper, der skal koge det meste af dagen.
Du kan sagtens spise suppe som et hovedmåltid, der mætter og styrker din krop med mineraler, fibre, plantestoffer og proteiner fra enten bønner, linser, quinoa, tofu, fisk eller kød.

Prøv en af mine dejlige suppeopskrifter:

NEM, HURTIG MAD FRA FISKEBUTIKKEN
Nogle dage er bare mere travle end andre, og der er mange bolde i luften, fritidsaktiviteter, arbejde og børn der skal hentes. På disse dage er det perfekt, hvis aftensmaden ikke kræver så meget tid, men alligevel er både nem, hurtig og sund.
Her kan Fiskebutikken hjælpe dig med alle deres nemme, lækre og velsmagende retter. De fleste er helt færdiglavede, andre skal blot varmes kort i ovnen.
Sunde er de også, idet fisk er vældig sund spise med deres indhold af letfordøjelige proteiner, gode fedtstoffer - især i de fede fisk, D-vitaminer til immunforsvaret – og netop her om vinteren kan det være svært at få nok D-vitamin, da vi overvejende får det fra sollys.

Hver dag har du mange forskellige små og større retter af vælge mellem. Det kan variere fra dag til dag, men her er et udpluk af, hvad du kan vælge mellem:

 • Citronmarineret færøsk laks med urtecreme
 • Graved færøsk laks med rævesauce
 • Ørreddrøm med rejer
 • Pandekager med fyld, der blot skal varmes ca. 15 minutter i ovnen
 • Hjemmelavet laksepaté med skaldyrsdressing
 • Torsketerrin med rejer og sauce verte
 • Fiske-tapasbakke med fx terrin, torskerogn, tærte og hellefisk
 • Lakseroulade
 • Røget torskerogn
 • Kogt torskerogn med rejer
 • Fiskesuppe med sej og torsk, som blot skal lunes i en gryde
 • Fiskefrikadeller af enten laks og porre, chili og skaldyr eller kartoffel og torsk
 • Diverse salater fx med rejer og asparges, eller krebsehale, røget makrel eller varmrøget laks

CITRUSFRUGTER
Her i den mørke tid lyser de smukke citrusfrugter op med deres flotte farver. Det være sig de orange appelsiner og mandariner, de gule citroner eller de grønne lime. Og naturligvis også de gule, røde og pink grapefrugter.
Samtidigt har de evnen til at holde snue og andre infektioner fra døren. Citrus mindsker risikoen for forkølelse pga. deres høje indhold af C-vitamin.
Citrusfrugter indeholder desuden pektin, et fiberstof, der gavner din fordøjelse. Citrusskallen indeholder limonen, der virker som antioxidant og menes at kunne forebygge flere livsstilssygdomme. Citrusfrugter anvendes både i det søde, som i det salte køkken.

CITRONER
Citroner kan anvendes til stort set alt, og er helt uundværlige i køkkenet. Citronens syre er et fint modspil til det fede og det kraftigt smagende. Citron benyttes til ceviche, til fyld i kyllinger eller i det mellemøstlige køkken, hvor lynstegt kål højnes med reven citronskal.
Også i det søde køkken har citroner sin plads som i klassisk citronfromage eller den mere nutidige citronmousse. Citronsorbet, limetærte med bagt marengs eller en formkage med birkes pyntet med citronglasur.


APPELSINER
De udgør langt den største produktion af citrusfrugter, og det er saften, der er årsag til dette. Især Spanien og Italien har mange cafeer med egne appelsinpressere.
Brug appelsiner i februars salater bestående af julesalat, granatæblekerner og valnødder – og saften kan du benytte i dressingen i stedet for eddike.
Du kan servere stegt spidskål med en dressing af appelsin, hvor den skarpe og søde smag går godt i spænd med spidskålen.
Både i desserter og kager smager appelsiner fortræffeligt, det være sig appelsiner med bagt marengs, appelsinkage eller lagkage, sorbet, mousse eller trifli.


LIME
Selv om lime er grøn, så har den intet med en umoden citron at gøre. Den har sin helt egen smag, som ikke er syrlig på samme måde som saften fra en citron. Lime passer rigtigt godt i asiatiske retter, gerne i samspil med kokosmælk, ingefær, hvidløg og frisk koriander.


Prøv nogle af mine skønne opskrifter med citrusfrugter:

FASTELAVN DEN 11. FEBRUAR
”Boller op og boller ned, boller i min mave...”. Mange husker nok, hvordan man som barn gik rundt og stemte dørklokker iklædt i et kostume, for at tjene lidt mønter, lidt slik eller en gang hjemmebag. Fastelavn er en tradition fyldt med hygge, fest og udklædning. Og til den tradition er fastelavnsboller uundværlige, når vi slår katten af tønden. Fastelavnsbollerne kan bages som boller, der smøres med smør, som wienerbrødsboller, vandbakkelser fyldt med flødeskum eller boller med fyld af marmelade, creme eller remonce.
Hvis børn og andre slikmunde ingen boller får, laver de som bekendt ballade, i hvert fald ved fastelavnstid, så her kommer opskrifter på fastelavnsboller.

Vælg mellem mine 11 opskrifter på fastelavnsboller:
Kig under "F" i "Kager/Brød" oversigten

VALENTINSDAG DEN 14. FEBRUAR
Valentinsdag er kendt som ”de elskendes helligdag”, og traditionen går på, at man udveksler kort, blomster, chokolade eller andre gaver, som et bevis på gensidiges kærlighed.
Helligdagen blev indført af pave Gelasius og er opkaldt efter den romerske præst Valentin. Legenden fortæller at, da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere halshugget den 14. februar omkring år 269. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham, efter hans død, til helgen som Sankt Valentin.

Som nævnt de tidligere år, så har Dalgaard et utal af muligheder indenfor meget lækker og velsmagende chokolade, champagne eller personlige cremer og dufte til kroppen. Har du særlige ønsker om en romantisk Valentins-buket, så er du altid meget velkommen til at kontakte personalet i afdelingen for ”Bolig og blomster”.

Netop nu 2018

 • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00