Netop nu

Maj


RADISER
Forår og radiser hører sammen, og ofte er radiser noget af det første, der kan høstes i haven eller altankassen.
Radiser er en af de grønsager, der er god for din lever – ”kroppens kommune kemi”, der renser kroppen for alt det, der ikke er næring. Radiser har et stort indhold af fibre, og er rige på C-vitamin, kalk og magnesium.
Radiser kan anvendes:

  • Ganske enkelt til en rugbrødsmad med rygeost, toppet med radiseskiver
  • Sammen med røget makrel og hakket purløg
  • Du kan også røre blødt smør med et fed hakket hvidløg og hakket mynte, dild og persille. Serveres sammen med radiser
  • Radiseskiver kan blandes med appelsinfileter, rucolasalat og hakket forårsløg – og dryppes med olivenolie og citronsaft. Salaten drysses med burrata eller mozzarellaost og dryppes med balsamicoeddike
  • Radiser pynter i salater – og smager godt til ost


FISKE-BOWLS I "FISKEAFDELINGEN"
I november 2017 skrev jeg om bowls, og siden er det eksploderet med omtale og opskrifter på bowls i både blade, bøger og magasiner. Senest er bøgerne ”Sunde skåle” og ”Ren kærlighed med super bowls” dukket op.
Nu kan købe få en færdig Fiske-bowl i Fiskeafdelingen, lige klar til at nyde til frokost eller aftensmad.
Skålene minder om Poke Bowls, der oprindeligt stammer fra Hawaii. Disse skåle er bygget op om ris, grønsager, fisk og dressing.
Fiskeafdelingens skåle er bygget med en bund af ris og grønsager.
Fisken er enten marineret tun, marineret laks eller rejer – og endeligt en dressing.
Grønsagerne variere alt efter sæson og hvilken fisk, der er i skålen, men det kan fx være blomkål, gulerødder eller bladgrønt – eller der kan være frugt i, som abrikoser eller mango.
Nogle af skålene toppes med mandler eller cashewnødder.
En Fiske-bowl gør det ud for et fuldgyldigt måltid, hvor der både er kulhydrater, fedtstoffer og proteiner. Fisk - og mandler eller nødder er især med til at Fiske-bowlen bliver et mættede måltid. Skålene tilgodeser smagssansen, men også synssansen med ingrediensernes smukke farver.


UDENDØRS PLANTER & POTTER FRA "BLOMSTER OG BOLIGAFDELINGEN"
Udenfor Dalgaard møder du det smukkeste syn af et utal af smukke, udendørs planter, opstammede træer, kurve og potter.
Der er både blomster til den hyggelige have med havebænk og smukke farvestrålende hortensia, til den mere friserede have med velplejede plæner, til den uformelle og afslappede havestil eller til en cottagehave med en blanding af pryd- og nytteplanter, og hvor materialerne typisk er råt træ og zink, og et naturligt og slidt udseende, leder tankerne hen på gamle engelske og franske haver. Du finder også blomster og krukker til altanen. Krydderurter er lette at dyrke på altanen. De er smukke, nærende, smager fantastisk og kræver ikke meget plads. I uge 19 har Dalgaard specielt fokus på krydderurter.

Krukker er nemme at kaste sig over. Det er let og hyggeligt, og man skal ikke vente på, at planterne ”gro til”. I løbet af få timer kan du have de smukkeste, blomstrende krukker i flotte farver. Der er små og store kurve med hanke, kurve der passer perfekt til opstammede træer - Dalgaard har opstammede oliventræer, figentræer og kærlighedstræer.
Du finder også krukker af zink i flere størrelser, hvis du ønsker et lidt mere rustikt look i haven eller på altanen. Og mange slags keramikkrukker.
Desuden smukke pileflettede espalierer til sommerens klatre- og slyngplanter. De kan sættes både i bede og krukker eller på altanen.
Du finder også Dværgpalmer også kaldet Viftepalmer. Du kan sætte den i en stor potte på terrassen og nyde det smukke syn hele sommeren. Palmen behøver komme i drivhus om vinteren. Den er ret hårdfør, så om vinteren kan den stå i læ ved husmuren med et let tæppe over sig.

Og sidst, så er der et stort udvalg af de klassiske sommerblomster fx spanske og almindelige margeritter, pelargonier, flittig Lise og hortensia.
Har du specielle ønsker til borddekorationer til sommerens små og store fester, så er du altid velkommen i Blomsterafdelingen, hvor man også binder brudebuketter, hvis det er det, der er brug for.


NYT FRA BOGHYLDEN
I april udkom bogen ”One pot” skrevet af Mette Mølbak. Bogens opskrifter er lavet ud fra ideen om, at du skal have så lidt køkkenarbejde som muligt og så meget velsmag som muligt. Der er fx opskrifter på laks med kål og kikærter, der får selskab af ingefær, lime og koriander, eller krydrede kødboller af lam i indisk tomatsauce. Der er pasta- og wokretter, paella, kylling i fad og supper. Desuden er der klassikere som Boeuf Bourgignon og Osso buco og lette retter med fisk og grønt. Har du brug for inspiration til det søde køkken, måske til forårets og sommerens små og store fester, så er det et fint udvalg på boghylden hos Dalgaard:

  • ”Eventyrlige kager” af Randi og André Spange Nabulsi
  • ”Kage karma” af Annemette Voss
  • ”Småt og godt” af Mette Blomsterberg
  • ”Lykken er is” af Anne au Chocolate

Netop nu 2018

  • 1

Meny v/ Købmand Dalgaard - Kongevejs-Centret 6 - 2970 Hørsholm - tlf: 45 86 01 22
mail - CVR: 52891728
Åbningstider: man - fredag 9.00 - 19.00 lørdag 9.00 - 17.00 Alle søndage 10.00 - 16.00