Ingredienser
1 Liter koldt vand
30 gram Konbu tang
30 gram tørrede bonito flager
Miso-suppe:
4 spsk miso-pasta opløses i en smule vand (både den lyse eller mørke miso. Jo mørkere, jo mere salt).
Fremgangsmåde
Kom vandet og Konbu tangen i en gryde.
Lad det koge op uden låg på i ca. 10 minutter.
Lige før vandet når kogepunktet, fjernes tangen.
(Tjek at tangen har afgivet sin smag, ved at stikke en negl ind i det tykkeste sted på tangen.
Hvis den ikke er blød, lægges tangen tilbage i ca.1-2 minutter, og fjernes derefter).
Bring væsken i kog.
Når den koger tilsættes 1 dl koldt vand for at bringe temperaturen ned – straks herefter tilsættes bonitoflagerne.
Bring væsken i kog, men fjern gryden så snart den når kogepunktet.
Fonden bliver for stærk og bitter, hvis bonitoflagerne koger i mere end et par sekunder.
Fjern skum på toppen, imens flagerne samler sig på bunden, dette tager under et minut.
Si herefter væsken igennem et klæde.
Miso-suppe:
Kom den ned i gryden med dashi-fond (1 liter), og bring det i kog over middelvarme, lad det simre i et par minutter.
Tilsæt silketofu i tern, snittet forårsløg og wakame-tang efter behag.
Kilde: Meyers Madhus