Dahl

Ingredienser

3 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. ingefær, revet
2 spsk. olivenolie
1 spsk. stødt spidskommen
3 tsk. karry
1 stor tsk. stødt koriander
½ tsk. kardemomme
½ tsk. chiliflager
5-6 dl grønsagsbouillon, fx Herbamare
200 g røde linser, skyllede
2 dåse flåede tomater
Kværnet salt og peber

Fremgangsmåde

Varm olien i en stor gryde og steg hvidløg og ingefær 1 minut, mens der røres rundt.

Tilsæt spidskommen, karry, kardemomme, koriander og chiliflager og svits krydderierne af 1 minut under omrøring.

Kom linserne i gryden sammen med bouillon og hakkede tomater.

Lad det hele simre under låg 45 minutter.
Rør jævnligt i gryden og tilsæt eventuelt lidt vand undervejs.

Smag til med salt og peber og pynt dahl´en med koriander, og server den med græsk yoghurt rørt med lige dele honning og revet ingefær – og naanbrød.

Udskriv opskrift