(4 pers)
Ingredienser
400 g kalkunbryst
4 spsk kinesisk soyasauce
½ tsk. paprika – sød
1/4 tsk. cayennepeber
½ tsk. ingefær – pulveriseret
2-3 spsk olie
Sauce:
2 dl appelsinsaft
1½ – 2 dl bouillon
1-2 tsk. maizenamel
150-200 g ærter
2-3 appelsiner
Løse ris (80 g pr. person)
Fremgangsmåde
Kalkunbrystet skæres i tynde strimler.
Soyasauce, paprika, cayennepeber og ingefær røres sammen til en marinade. Kalkunstrimlerne blandes i marinaden, og blandingen trækker i køleskabet ca. 20 min.
Appelsinerne, der skal anvendes som både/pynt i retten, skrællen. Appelsinerne skæres derpå i fileter/både – og ligeledes skæres appelsinkødet fra hinderne.
Kalkunstrimlerne tages op af marinaden.
Marinaden røres sammen med appelsinsaft, bouillon og maizenamel til sauceblanding.
I en tykbundet gryde/sauterpande opvarmes olien ved kraftig varme, og heri brunes kort kalkun- strimlerne under omrøring i 1 min. Blusset reguleres ned, og sauceblandingen tilsættes, hvorefter det koger med låg 2-3 min. Ærter tilsættes, og retten koger videre med låg, til det hele er gennemvarmt og mørt. Appelsinstykkerne tilsættes akkurat inden servering.
Retten smages til evt. med mere paprika og appelsinsaft., og serveres med løse ris.