(6 pers)
Ingredienser
100 g kikærter, udblødt og kogt efter anvisningen på posen – og afdryppes
500 g lammekød fx bov eller nakke, skåret i tern
1 løg, hakket
3 fed hvidløg, finthakkede
30 g ingefær, revet
1 spsk. spidskommenfrø
2-3 spsk. smør
Kværnet salt og peber
5 spsk. honning
Lidt stødt chili, alt efter hvor stærk smag du ønsker
1 kanelstang, ca. 10 cm
Revet skal af 1 usprøjtet citron
2 fennikler, skåret i grove bidder
100 g rosiner
3 spsk. mandler, ristet let gyldne på en tør pande
3 spsk. sesamfrø, ristet let på en tør pande
1 stor håndfuld mynte og koriander, finthakket
Fremgangsmåde
Rist spidskommen til de begynder at dufte og knus dem derefter i en morter eller krydderikværn.
Bland kødet med løg, hvidløg, ingefær og spidskommen.
Varm smør i en gryde og brun kød og krydderier, og krydr med salt og peber.
Tilsæt honning, chili, kanel og citronskal.
Kom vand på, til det lige dækker kødet, og lad det simre 30-40 minutter under låg, til kødet er næsten mørt.
Skum fedtet af. Tilsæt fennikel, rosiner, mandler, sesamfrø og kikærter og kog yderligere ca. 10 minutter.
Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning.
Drys med hakket mynte og koriander.