Tom Kah Gai (klassisk thailandsk suppe)

Ingredienser

2 dåser kokosmælk (ikke light)
3 dl vand
10 tynde ingefærrod
3-4 tynde skiver gurkemejerod
1-2 stængler citrongræs
5-6 stk. kaffir-limeblade
1 rød chili, skåret i skiver
250 g champignon, skåret i halve eller kvarte
150 g østershatte
Ca. 400 g kyllingebryst, skåret i mundrette bidder
4 spsk. fishsauce
2-3 spsk. limesaft
2 spsk. kokos- eller rørsukker
1 håndfuld thai basilikum, groft hakket
1 håndfuld frisk koriander, hakket

Fremgangsmåde

Kom kokosmælk og vand i en gryde og tilsæt tynde skiver af gurkemejerod og ingefær, citrongræsstængel skåret i mindre stykker og kaffir-limeblade.

Lad det koge op, skru ned for varmen, og lad det simre ca. 10 minutter.

Tilsæt så champignon og kyllingebryst.

Lad suppen simre videre til kyllingen er mør, og smag suppen til med fish-sauce, limejuice og sukker, og måske mere chili, afhængigt af hvor stærk suppen ønskes.

Drys med basilikum og koriander før serveringen.

Udskriv opskrift