Ugali – Tanzanias nationalret

Ingredienser

Grød:
Majsmel
Vand

Bønner:
400 g kogte bønner
1 løg, hakket
Salt

Spinat:
60 g jordnødder, knuste
1 bakke (200 g) babyspinat
1 tomat, i tern
1 løg, hakket
Olivenolie

Fremgangsmåde

Kog en majsgrød af majsmel og vand, så grøden bliver så tyk at den er tykkere end kartoffelmos, for den skal kunne formes som kugler med hænderne.
Hold grøden varm.

Bønnerne: steg løget gyldent, og tilsæt bønner og lidt vand. Kog det kraftigt ind – det skal være sådan at bønnerne bliver moste.
Krydre med salt og peber.

Spinat: steg løg og tomat i en gryde nogle sekunder.
Tilsæt derpå spinat, jordnødder og lidt vand i.
Krydres med salt og peber.
Kom låg over, og lad det simre i nogle minutter.

Server nu grøden formet til store bolde med bønner og spinat som tilbehør på tallerkenen.

Udskriv opskrift