Glutenfrit bagværk

GLUTENFRI PANDEKAGER PÅ 5 MINUTTER

Ingredienser

2 æg
1 banan
2 spsk. kokosmel
Smør eller kokosolie til stegning

 

Fremgangsmåde

Mos bananen og pisk de to æg i. Vend kokosmel i.
Smelt smør på en pande og steg små pandekager (ca. 2 spsk. dej pr. pandekage) nogle minutter på hver side.
Kan spises med friske bær og eventuelt en anelse ahornsirup eller flydende honning.

KNÆKBRØD

Ingredienser

¾ dl chiafrø
¾ dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1½ dl mandler, blendes til mel
1 tsk. bagepulver
2 dl koldt vand
1 æggehvide
½ tsk. salt

 

Fremgangsmåde

Chiafrø og hørfrø lægges i kold vand i 15 minutter, så det danner en slags slim, som skal holde knækbrødet sammen.
Græskarkerner og solsikkefrø hakkes – der må gerne være både groft og fint hakkede stykker.
Bland alle ingredienser og rør det hele godt sammen.
Med en dejskraber bredes dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade, i et 2-3 mm tykt lag.
Skær dejen forsigtigt i passende firkanter, der bages i en 180° varm ovn ca. 30 minutter.

MANDELMUFFINS

(12 stk.)

Ingredienser

250 g mandler, males til fint mel, i en blender
2 små æbler, rives groft på rivejernet
2 æg
2 spsk. flydende honning eller agavesirup (eller anden sirup)
8 dadler uden sten, skæres i småbitte stykker
1 tsk. natron
1 tsk. kanel

 

Fremgangsmåde

Det hele blandes og fyldes i 12 muffinsforme.
Bages i en 180° varm ovn 20 minutter.

“RUGBRØD”

(2 brødforme)

Ingredienser

13 dl lunken vand
3 spsk. fiberHUSK
100 g hirseflager
140 g glutenfri havregryn (kan erstattes med de andre mel)
180 g boghvedemel
150 g fuldkornsrismel
150 g quinoamel
1 spsk. salt
35 g carob (for farven)
500 g kerner og frø (græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø

 

Fremgangsmåde

Vand og fiberHUSK piskes og står et par minutter, til væsken bliver som gelé.
De øvrige ingredienser røres til en lind dej, der fordeles i smurte forme (eller mad bagepapir).
Smør brødene på overfladen fx med olivenolie, så overfladen bliver glat.
Formene stilles i en kold ovn på nederste rille og bages 2 timer og 10 minutter ved 175°.

BRØD UDEN MEL

Ingredienser

100 g mandler
100 g solsikkekerner
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
50 g chiafrø
1 dl. olivenolie
6 æg

 

Fremgangsmåde

Mandlerne males til mel.
Halvdelen af solsikkekernerne males til mel.
Chiafrø, hørfrø og sesamfrø kommes hele i.
Det hele blandes med olie og æg.
Rør godt rundt, put det i en brødform beklædt med bagepapir og bag 1 time ved 160grader.

GLUTENFRI BOLLER

(8-10 stk)

Ingredienser

25 g gær
2 tsk. honning
3 ½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
2 spsk. neutral-smagende olie
125 g fuldkornsrismel
125 g boghvedemel
2 spsk. FiberHUSK

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren og honning i det lune vand, og lad det stå 5-10 minutter.
Tilsæt salt og olie.
Bland rismel, boghvedemel og FiberHusk.
Rør halvdelen af melet ud i væden og bland det godt sammen.
Tilsæt resten af melet, mens du ælter dejen.
Ælt dejen grundigt 5 minutter, når alt melet er tilsat.
Lad dejen hæve under et vådt klæde 30 minutter.
Form dejen til boller – eller sæt den med en ske, på en bageplade med bagepapir.
Bollerne bages i en 200° varm ovn 15-20 minutter.

MUFFINS MED QUINOAMEL & HINDBÆR

Ingredienser

3 dl quinoamel
3 dl majsmel
1 ½ tsk. bagepulver
¼ tsk. havsalt
¼ tsk. vaniljepulver
4 spsk. smeltet kokosolie
1 dl honning
2 store æg
2½ dl kærnemælk
Friskrevet skal af ½ økologisk citron
2 dl hindbær eller anden slags bær

 

Fremgangsmåde

Bland quinoamel, majsmel, bagepulver, salt og vanilje i en skål.
Pisk kokosolie, honning, æg, kærnemælk og citronskal sammen i en anden skål.
Vend hurtigt alt det flydende over i skålen med mel, bagepulver, salt og vanilje.
Rør dejen hurtigt sammen og vend så bærrene i til allersidst.
Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem i cirka 25 minutter ved 175° til overfalden begynder at blive brun.

Udskriv opskrift