Ingredienser
250 g rabarber, skåret i små stykker
10 jordbær, halverede
½ dl vand
1 dl farin
Kornene af 1 stang vanilje
1½ tsk. usprøjtet citronskal
½ dl citronsaft
1 knsp. kanel
200 g hvid chokolade
2 dl piskefløde, pisket til let skum
Fremgangsmåde
Kom rabarber og jordbær i en gryde sammen med vand, farin og vaniljekorn og kog det, til rabarberne er netop møre, 5-8 minutter.
Tilsæt citronskal og saft og kanel, smag til og lad kompotten afkøle.
Hak chokoladen og læg den tæt sammen, på en bageplade med bagepapir, der sættes i en 150° varm ovn ca. 10 minutter – chokoladen skal blive lysebrun, men bestemt ikke brændt.
Lad chokoladen køle af.
I 4-6 portionsglas, eventuelt små henkogningsglas, fordeles skiftevis kompot og flødeskum og der toppes med chokoladen.