Rabarber-trifli

(4  glas)

Ingredienser

Rabarberkompot:
400 g rabarber, skåret i mindre stykker
175 g rørsukker
½ vaniljestang, flækket
¼ dl vand

Trifli:
2½ dl piskefløde, pisket til flødeskum
16 små makroner, let knuste
ca. 4 dl rabarberkompot
50 g hvid chokolade, grofthakket
½ dl mandler, ristet let gyldne på en tør pande og hakkede

Fremgangsmåde

Kom rabarber, sukker, vaniljestang og en lille smule vand i en gryde, og bring det til kogepunktet.
Lad det simre ved jævn varme ca. 10 minutter, til blandingen er som kompot – smag eventuelt til med mere sukker, hvis kompotten er for syrlig.
Afkøl rabarberkompotten.

Fordel halvdelen af de knuste makroner i 4 portionsglas.
Kom skefulde af rabarberkompot, lidt hakket hvid chokolade og hakkede ristede mandler over og flødeskum øverst.
Lav endnu et lag med makroner, rabarberkompot og flødeskum.
Sæt rabarbertrifli i køleskab, og lad desserten trække nogle timer før serveringen.

Udskriv opskrift