(8 stk.)
Ingredienser
15 g gær
1½ dl lunken vand, ”lillefinger varmt”
1 spsk. neutral olie, fx solsikke-, majs- eller tidselolie
1 tsk. salt
250 g hvedemel
Fyld
2 løg, hakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 gulerod, groft revet
150 g spidskål, fintsnittet (eller hvidkål)
250 g hakket oksekød
Ca. 1 spsk. olivenolie
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
Ca. ½ tsk. stødt chili
Kværnet salt og peber
1 æg, let pisket sammen, til pensling
Sådan gør du
Rør gæren ud i det lune vand og olien, salt og mel.
Ælt dejen til den er blød og smidig, og lad den hæve tildækket, et lunt sted i ca. 30 minutter.
Fyld:varm olien på en sauterpande.
Tilsæt karry og brænd den af, inden løg og hvidløg tilsættes.
Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt.
Tilsæt så gulerod og spidskål og krydr med spidskommen, chili, salt og peber.
Lad fyldet stege videre ca. 5 minutter, til grøntsagerne er faldet sammen.
Ælt dejen godt igennem, og del den i 8 stykker.
Rul hver del ud til en cirkel på størrelse med en lille desserttallerken, og kom fyld på den ene halvdel.
Pensl med æg i kanten, og vend så dejen over fyldet, så der dannes en halvmåne.
Tryk kanten sammen med en gaffel og pensl overdelen med æg.
Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt dem i en 200° varm ovn 10-15 minutter, til de er sprøde og gyldne.