– til særlig lejligheder
Ingredienser
60 g lys chokolade
120 g mørk chokolade (min. 70 %)
50 g smør
1½ dl piskefløde
5 spsk. økologisk appelsin saft
Skal af 1 økologisk appelsin
100 g hasselnøddekerner
Fremgangsmåde:
Tænd for ovnen 180 grader.
Hasselnødderne kommes på en bageplade og ristes i den varme ovn i ca. 12 min. afkøles.
Riv skallen af en appelsin, pres appelsinsaften.
De ristede nødder males i en foodprocessor til de er næsten mel.
Sæt en gryde over med lidt vand i bunden, sæt en skål oven i gryden (vandbad).
Smelt de 2 slags chokolade over vandbad.
Smelt smørret ud i chokoladen.
Varm fløden i en anden gryde så den er fingervarm, rør den forsigtigt i chokoladen med appelsinsaft og appelsinskal.
Rør de malede nødder i hele massen og bland godt.
Hæld chokoladesmørret på et rent skoldet glas med låg og stil på køl, gerne et par timer.
Kan opbevares i køleskab i 8-10 dage.
GRØN SMOOTHIE
(2 personer)
Ingredienser
1 stilk bladselleri, med blade
1 moden banan
1 kiwi, uden skræl
½-1 avocado, uden skræl og sten
Saft af 1 lime
Evt. 1 spsk. proteinpulver
1 spsk. mandelsmør
¼-½ l mælk, plantemælk eller kokosvand
Sådan gør du
Bland alle ingredienser i en blender sammen med et par isterninger og blend det hele glat og cremet.
GUL SMOOTHIE
(2 personer)
Ingredienser
1 mango, uden skræl og sten
½ appelsin, skrællet
1 rå gulerod, revet
1 håndfuld cashewnødder, udblødt i vand
1 tsk. gurkemeje
Evt. 1 tsk. Acerola Vitamin Powder
Ca. 2 dl kokosmælk
Ca. 1 dl vand
Sådan gør du
Bland alle ingredienser i blender med et par isterninger og blend det cremet og glat.