Hellefisk på bund af jordskokker

(4 personer)

Du skal bruge.

600 g hellefiskefilet, uden skind, delt i 8 stykker
750 g jordskokker, skrællede og skåret i skiver på 2 cm
150 g skalotteløg, finthakkede
½ dl piskefløde
2½ dl grønsagsbouillon, fx Renée Voltaire eller Herbamare
1 dl hvidvin
1 nip (0,2 g) safran
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Bland fløde, bouillon og hvidvin i et ovnfast fad, fordel jordskokker og løg deri og krydr med salt og peber.
Dæk fadet med stanniol og sæt fadet i en 200° varm ovn 35-40 minutter, til jordskokkerne er næsten møre.

Tag stanniolen væk og fordel fisken på jordskokkerne, krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen yderligere ca. 12 minutter, til fisken er gennembagt.
Retten kan serveres med røde eller sorte ris og en grøn, grov salat.

Udskriv opskrift