(4 personer)
Du skal bruge:
450 g laksefilet uden skind og ben
2 spsk brun farin
1 fed knust hvidløg
1 tsk spidskommen
1 citron
1½ tsk fiskesauce
2 løg
1 spsk rapsolie
100 g ristede peanuts
2 cm ingefær
1 spsk kokosmel
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 tsk karry
evt. ½ chili
4 dl vand
salt
Tilbehør:
Kogte ris
Råkostsalat af hvidkål, rødkål, gulerod og rødløg
Sådan gør du:
Skær laksen i 1 cm tynde skiver. Træk forsigtigt laksen på små træspyd. Rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spydet.
Bland farin, hvidløg, spidskommen, fiskesauce og 1 spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld over laksen. Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
Hak løgene, og svits dem i olien i en gryde.
Tilsæt peanuts, revet ingefær, kokosmel, tomatkoncentrat, karry og evt. finthakket chili. Tilsæt vand, og lad sucen koge i 15 min.
Blend saucen til puré, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen. Smag til med salt.
Varm en pande op, og steg laksespydene 1 min. på hver side.
Servér lakse-satayspydene med ris og råkostsalat, og brug peanutsaucen til ris, fisk og som dressing på råkosten.
Tip: I stedet for laks kan du anvende ørred eller tun.
Energi:
Pr. person:
3300 kJ (790 kcal)
Protein: 19%
Kulhydrat: 45%
Fedt: 36% (31 g)