Moules Mariniére m/fennikel & chili

Ingredienser

1½ kg muslinger
1 banan-skalotte, finthakket
1-2 fed hvidløg, finthakkede
1 gulerod, finthakket
½ fennikel, halveret og skåret i super tynde skiver
¼ rød chili, uden kerner og skåret i tynde skiver
Olivenolie til stegning
2-2½ dl hvidvin
1 stor håndfuld persille, hakket groft

Sådan gør du:

Rengør muslingerne som beskrevet under ”blåmuslinger” Netop Nu marts 2019
Varm lidt olie op i en gryde og sauter grøntsagerne kort deri – de må ikke tage farve.
Hæld vinen på – når den koger, kommes muslingerne i gryden.
Damp muslingerne under låg ca. 5 minutter, til de åbner sig.
Ryst gryden lidt inden muslingerne serveres i dybe skåle og pyntes med persille.
Muslingerne kan serveres med pommes frites og mayonnaise eller aioli – eller med brød til at suge væden op.

Udskriv opskrift