(4 personer)
Ingredienser:
800 g torskefilet
4 dl hvidvin
2 dl vand
4 laurbærblade
Ca. 5 stængler bredbladet persille
1 persillerod, skåret i tern
1 løg, hakket
Kværnet salt og peber
150 g bacon, skåret i tern og stegt gyldne på en pande
Sauce
Væden fra fisken
1 dl fløde
50 g parmesanost, revet
Ca. 5 stilke bredbladet persille, hakkede
½-1 bundt purløg, hakket
1 ansjos (fra glas)
Kværnet salt og peber
Sådan gør du:
Læg fisken i et ovnfast fad og hæld vin og vand ved.
Kom laurbærblade, persille, persillerod og løg i fadet.
Krydr med salt og peber og dæk fadet med stanniol og sæt fadet i en 200° varm ovn ca. 35 minutter.
Tag forsigtigt fisken op af fadet.
Hæld væden fra fadet gennem en si ned i en gryde.
Tilsæt persillerodsternene og kog væden ind til det halve.
Blend indholdet fra gryden sammen med fløde, parmesan, persille, purløg og ansjos til en jævn og glat sauce.
Kog saucen op og smag til med salt og peber.
Læg fiskekødet på et fad, hæld saucen over og drys med bacon.