4 personer
Ingredienser:
4 stk. laksefilet med skind
500 g kartofler, der er egnet til mos, skåret i mindre stykker
25 g smør
2-3 spsk. piskefløde
8 forårsløg, skåret i tynde skiver
1 spsk. olivenolie
250 g broccoli
Kværnet salt og peber
Ansjossmør
2 ansjosfileter i olie, afdryppede (olien bruges ikke)
Reven skal af ¼ usprøjtet citron + ½ tsk. citronsaft
75 g usaltet smør, blødt
Sådan gør du:
Ansjossmør:blend ansjoser og citronskal i en lille blender.
Tilsæt smør og citronsaft og blend igen til en glat creme, der sættes til side.
Kog kartoflerne i letsaltet vand 20 minutter, til de er kogte.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre et par minutter.
Mos kartoflerne med en kartoffelmoser og tilsæt smør, fløde og forårsløg og krydr godt med salt og peber.
Imens koges broccolien 3 minutter, til den lige netop er mør.
Imens steges laksestykkerne på en pande, nogle minutter på hver side, til de er gyldne og lige netop gennemstegte.
Samtidigt koges broccolien 3 minutter, til den lige netop er mør.
Lad den dryppe af og vend den rundt i ansjossmørret.
Laksen serveres med mosen, broccoli og det overskydende ansjossmør dryppet over.