Stegt laks med ærtepure og peberrodsfløde

4 personer

Ingredienser:

700 g laksefilet uden skind og ben, skåret i 4 stykker
300 g ærter (frosne optøs)

1 dl vand

1 dl piskefløde
Ca. 2 spsk. citronsaft
½ tsk. dijonsennep

1 tsk. flydende honning

1½ spsk. fintrevet peberrod

Kværnet salt og peber

Lidt ærteskud (eller dild) til pynt

Sådan gør du:

Kom laksestykkerne i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber.


Kom ærter og vand i en gryde, og giv det et opkog. Blend ærter og vand til puré, og krydr med salt, peber og citronsaft.


Rør piskefløde sammen med dijonsennep, citronsaft, honning, peberrod, salt og peber.


Bag fisken 10-12 minutter i en 180° varm ovn, og anret den sammen med en skefuld ærtepure, lidt peberrodsfløde og drys med ærtespirer lige før serveringen.

Udskriv opskrift