Ingredienser:
150 g speltmel
50 g havregryn
85 g smør
½ tsk. salt
1-2 spsk. koldt vand
300 g broccoli, delt i små buketter
1 courgette, skåret i meget små tern
1 porrer, skåret i små tern
150 g fersk laks, skåret i små tern
3 æg
2 dl yoghurt
½ dl vand
Kværnet peber
Lidt hakket dild
Sådan gør du:
Smuldr smørret i melet, tilsæt havregryn og salt og saml dejen hurtigt med lidt koldt vand.
Tryk dejen ud, i et jævnt lag, i et smurt tærtefad.
Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i en 200° varm ovn i 10 minutter.
Kom de små broccolibuketter i kogende vand 1-2 minutter, tag dem op og lad dem dryppe af.
Læg buketterne på den forbagte bund.
Fordel laksen på bunden sammen med porrer og courgette.
Pisk æg, yoghurt, peber og vand sammen og hæld blandingen over.
Drys med dild, og bag tærten i en 200° varm ovn ca. 40 minutter.