Æblekage, bagt

Ingredienser:

1 kg æbler, fx Wellant, skrællede, uden kernehus og skåret i både
½ dl vand
Saft af ½ citron
Kornene af 1 vaniljestang

Dejlåg:
150 g mandler, blendet til mel
150 g sukker
150 g smør, blødt
1 æg
2 æggeblommer
25 g mandelflager
2 spsk. flormelis

Sådan gør du:

Kog æblerne, ved svag varme, sammen med vand, citronsaft og vaniljekorn.
Hæld eventuel væde fra og lad mosen køle helt af.
Kom mosen i et tærtefad (30 cm i diameter), i et lag der er 2-3 cm højt.

Dejlåg: bland mandelmel og sukker godt i en skål sammen med det bløde smør.
Tilsæt det hele æg og æggeblommerne og rør det godt sammen.
Fordel dejen over æblemosen og drys med mandelflager og flormelis.
Bag kagen i en 220° varm ovn 15-20 minutter, til overfladen er gylden.
Kagen serveres lun med vaniljeis eller flødeskum.

Udskriv opskrift