14 stk.
Ingredienser:
25 g gær
1 dl lun mælk, ”lillefinger varm”
1 dl yoghurt
2 æg + 1 æg til pensling
Reven skal af ½ usprøjtet appelsin
½ tsk. kardemomme
1 spsk. vaniljesukker
150 g smør
500 g hvedemel
75 g blandet tørret frugt, fx rosiner, tranebær
25 g hasselnøddeflager
Sådan gør du:
Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt yoghurt, æg, appelsinskal, kardemomme og vaniljesukker.
Smuldr smørret i melet og tilsæt det til gærblandingen lidt ad gangen.
Tilsæt den tørrede frugt.
Lad dejen hæve, lunt og tildækket, 30 minutter.
Form 14 boller, med to skeer, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bollerne pensles med sammenpisket æg og drysses med hasselnøddeflager, før de bages i en 200° varm ovn ca. 20 minutter.