Ingredienser:
3 ½ dl fint knuste Digestive kiks (10-12 stk.)
¾ dl sukker
6 spsk. smeltet smør + lidt til formen
Fyld
3 æg
1 spsk. citronsaft
400 g flødeost (fx Philadelphia)
2 dl sukker + 3 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker + 1 spsk. vaniljesukker
½ l cremefraiche
Sådan gør du:
Bund: bland ingredienserne.
Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) og pres blandingen i bunden og 3 cm op ad kanten.
Bag bunden i en 175° varm ovn 7-8 minutter og stil bunden til afkøling.
Pisk æg og citronsaft sammen.
Tilsæt flødeost, 2 dl sukker og 1 spsk. vaniljesukker og rør det hele godt sammen.
Hæld fyldet i tærtebunden og bag den i en 185° varm ovn 30-35 minutter.
Bland cremefraiche, 3 spsk. sukker og 1 spsk. vaniljesukker og spred blandingen forsigtigt på toppen af den bagte kage med en ske.
Bag igen ved 175° i 10 minutter.
Afkøl kagen og sæt den i køleskab et par timer før serveringen, gerne natten over.