Fastelavnsboller med flødeskum

(ca. 15 stk)

Ingredienser:

50 g gær
1 tsk. sukker
1½ dl mælk, lunken
100 g smør, blødt
½ tsk. salt
1 æg + æg til pensling
Ca. 400 g mel
Piskefløde, pisket til flødeskum
Vaniljesukker
Flormelis

Sådan gør du:

Kom gær og sukker i en skål.
Hæld den lune mælk i og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt blødt smør, salt og æg og rør det sammen.
Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og lækker.
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 minutter.
Form dejen til boller, og lad dem efterhæve i 15 minutter.
Pensl med æg og bag bollerne i en 200° varm ovn ca. 15 minutter.
Flæk bollerne og fyld dem med flødeskum smagt til med lidt vanilje og flormelis og drys bollerne med flormelis.

Udskriv opskrift