Fastelavnsboller med chokoladeglasur

(Ca. 16 stk.)

Ingredienser:

Dej
100 g smør
2 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
1 æg
1 knsp. salt
Ca. 500 g hvedemel
1 æg, sammenpisket til pensling

Pynt
100 g flormelis
1-3 spsk. kakao
Lidt kogende vand

Sådan gør du:

Smelt smørret, og lun mælken heri.
Kom det i en skål, og opløs gæren heri.
Tilsæt sukker, æg og salt, og ælt dejen med mel, til den er glat og smidig.
Dejen stiles, tildækket, til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og form 16 boller.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 minutter.
Pensl bollerne med æg og bag bollerne i en 200° varm ovn 15-20 minutter.
Afkøl bollerne på en bagerist.
Pynt:rør en glasur af flormelis, kakaopulver og kogende vand (lidt ad gangen), og fordel en lille glasurklat midt af hver bolle.

Udskriv opskrift