4 personer
Ingredienser:
2 dl glutenfri havregryn
½ dl mandler, grofthakkede
½ dl græskarkerner
½ tsk. vaniljepulver
1 nip salt
25 g smør + til formen
3 spsk. ahornsirup
200-250 g græsk yoghurt
Friske bær, fx jordbær, hindbær eller blåbær
Sådan gør du:
Bland havregryn, mandler, græskarkerner, vaniljepulver og salt i en skål.
Smelt smørret, kom det i skålen sammen med sirup og rør det hele sammen.
Smør en lille springform (ca. 17 cm i diameter) og pres blandingen ned i formen, så den går en anelse op ad siderne (pres fx med bunden af et glas, det er langt det letteste).
Sæt formen i en 160° varm ovn og bag bunden ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.
Lad bunden køle af.
Bunden kan sagtens laves dagen før og opbevares i køkkenet i en plastpose (ikke i køleskab).
Lige inden serveringen fordeles græsk yoghurt på bunden, og den pyntes med friske bær.
Tærten serveres med det samme, da bunden ellers bliver blød.