Glutenfri kage m/chokolade, marcipan & hasselnødder

Ingredienser:

175 g hasselnødder
200 g marcipan, groft revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
75 g mørk chokolade, groft hakket
75 g mælkechokolade, groft hakket

Sådan gør du:

Forvarm en ovn på 200° og rist nødderne 5-7 minutter.
Gnub derpå de brune hinder af nødderne i et viskestykke.
Blend 100 g af nødderne til mel – og hak resten groft.
Kom den revne marcipan i en skål og tilsæt sukker og smør og pisk det let og luftigt med en el-pisker.
Pisk æggene i et ad gangen.
Vend hasselnøddemelet og de hakkede nødder i.
Vend de to slags chokolade i dejen.
Smør en springform (24 cm i diameter) og beklæd eventuelt bunden med bagepapir, og fordel dejen i formen.
Skru ovnen ned til 175° og bag kagen 50-60 minutter.
Lad kagen køle af i formen.
Kagen står til næste dag.
Den kan holde sig i køleskab nogle dage – og er lettest at skære ud, når den er køleskabskold.

Udskriv opskrift