(24 små kødboller)
Ingredienser:
50 g rosiner
3 spsk. balsamicoeddike
500 g hakket lammekød
100 g brødkrumme
50 g pinjekerner
Reven skal af ½ usprøjtet citron
1 tsk. tørret oregano
Ca. ¼ bundt bredbladet persille, kun bladene bruges og hakkes + lidt til pynt
50 g soltørrede tomater, hakkede
50 g parmesanost, fintrevet
Kværnet salt og peber
100-125 g mozzarella, delt i mindre bidder
Olivenolie til stegning
Tomatsauce
1 lille løg, finthakket
2 fed hvidløg, i tynde skiver
2 ansjosfileter, hakkede
½-1 rød chili, uden kerner og finthakket
2 dåser flåede, hakkede tomater
1-2 spsk. balsamicoeddike
Ca. ¼ bakke basilikum, kun bladene bruges og hakkes eventuelt groft
Sådan gør du:
RUdblød rosinerne i de 3 spsk. balsamicoeddike.
Kom kødet, brødkrumme, pinjekerner, citronskal, oregano, soltørrede tomater, persille, halvdelen af parmesanosten og de udblødte rosiner med væde i en skål.
Krydr med salt og peber og rør det hele godt sammen.
Med våde hænder formes 24 kødboller på størrelse med golfbolde.
Varm olie på en pande og steg kødbollerne nogle minutter, til de er brune på alle sider, og sæt dem til side.
Sauce: varm olie på en pande og tilsæt løg, hvidløg, ansjos og chili og sauter det nogle minutter, til løgene er bløde.
Tilsæt tomater, og lad blandingen simre ca. 20 minutter, til væden er kogt noget ind – rør af og til undervejs.
Smag til med balsamicoeddike og bland ca. ¾ af basilikumbladene i.
Kom saucen i en ovnfast fad (på 25-30 cm).
Kom kødbollerne i saucen sammen med mozzarella.
Drys med resten af basilikumbladene og parmesanosten og sæt fadet i en 200° varm ovn 15-20 minutter.
Retten serveres med nykogt spaghetti og en salat.