Ingredienser:
250 g usaltede cashewnødder
1 usprøjtet appelsin
200 g smør, stuetemperatur
200 g sukker
50 g kokosmel + lidt til pynt
4 æg, sammenpiskede
50 g kakao
Lidt smør og hvedemel til formen
Sådan gør du:
Hak ¾ af nødderne fint og den sidste ¼ groft.
Riv skallen af appelsinen.
Skær derefter den hvide hinde af frugtkødet, så kun appelsinfileterne (= frugtkødet) er tilbage.
Skær fileterne i mindre stykker.
Pisk smør, sukker, appelsinskal, kokosmel og de finthakkede nødder til en cremet blanding.
Tilsæt æggene et ad gangen – og rør godt mellem hvert æg.
Vend til sidst kakao og appelsinfileter i (saften skal ikke med).
Kom dejen i en smurt og melet springform (diameter 22 cm) og drys med de grofthakkede nødder og lidt kokosmel.
Bag kagen i en 180° varm ovn ca. 40 minutter – kagen skal være en lille smule klæg i midten.