Kanelsnurrer

Ca. 20 stk.

Ingredienser:

Dej:
5 dl sødmælk
150 g smør
35 g gær
150 g sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 æg
Ca. 900 g hvedemel

Fyld:
200 g smør
150 g brun farin
100 g sukker
2 spsk. kanel

Pynt:
1 æg. til pensling

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den kolde mælk, til blandingen har en lun ”lillefinger-temperatur”. Hæld blandingen i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt – vær opmærksom på ikke at bruge for meget – dejen skal hellere være lidt for klistret end for tør. Ælt dejen ca. 10 minutter til den begynder at slippe skålen. Lad dejen hæve tildækket ca. en time. Det er en fordel at sætte dejen i køleskabet, til den er afkølet – efter den har hævet, men inden den skal rulles ud, da den så er lettere, at arbejde med.

Fyld:
Smelt smørret og bland det sammen med den brune farin, kanel og sukker. Rør det sammen en ensartet masse.

Måden, når der skal der snurres:
Rul dejen ud i en firkant til en størrelse ca. 50 × 60 cm og ½ cm tyk.
Fordel remoncen ud over dejen i et jævnt lag.
På den lange led foldes en tredjedel af dejen ind mod midten og dernæst foldes den anden side ind over den første, så man tilsammen har tre lag dej ovenpå hinanden.
Brug en kagerulle hen over dejen, så de tre lag sætter sig sammen og bliver trykket fladt til ca. 1½ cm.
Skær dejen ud i 3 cm brede stykker.
Navnet snurre er forståelig, dejen skal nemlig snurres rundt, og det gøres nemmest om to fingre. Enden puttes til sidst ned i hullet i midten.
Alle ”snurrerne” sættes på en bageplade med bagepapir og pensles med æg. Bag ”snurrerne” i en 200° varm ovn ca. 15 minutter.
Det kan være svært at forklare det at ”snurre”, men prøv at google kanelsnurre, så ligger der mange fotoer af, hvordan du skal snurrer.

Udskriv opskrift