(Ca. 25 stk.)
Ingredienser:
2 æg + sammenpisket æg til pensling
3 spsk. sukker
3 dl mælk
25 g gær
2 tsk. kardemomme
½ tsk. salt
175 g smør, skåret i små tern og stillet lunt
600 g hvedemel
Sådan gør du:
Pisk æg og sukker let sammen.
Lun mælken ”lillefinger varm”, hæld lidt af den over gæren og rør den glat.
Hæld resten af mælken i æggeblandingen sammen med gæren.
Tilsæt kardemomme, salt og det meste af melet.
Rør dejen jævn og rør smørret i lidt efter lidt.
Tilsæt mere mel og ælt dejen glat og blank.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, til dobbelt størrelse.
Tag dejen ud på et melet bord og form den til ca. 25 runde boller, der sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse.
Pensl bollerne med æg og bag dem i en 225° varm ovn 15-20 minutter.