Ca. 10 stk.
Ingredienser:
1½ dl mælk
40 g gær
1 dl piskefløde
50 g blødt smør
½ tsk. salt
3 tsk. kardemomme
1 æg + 1 til at pensle med
450-500 g hvedemel
Sådan gør du:
Varm mælken op til 37° (”lillefingervarm”), og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt fløde, smør, salt, kardemomme og 1 æg og rør det sammen.
Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du rører, til dejen er smidig og let klistret.
Dæk skålen til, og sæt dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Slå dejen ud på et meldrysset bord, og form 10 boller.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve 30 minutter.
Pisk ægget sammen, og pensl bollerne.
Bag bollerne i en 225° varm ovn 12-15 minutter, til bollerne er gyldne og gennembagte.