Koldhævede boller m/kerner

(Ca. 9 stk.)

Ingredienser:

½ l koldt vand
¼ pakke gær
1 tsk. salt
1 spsk. honning
1 spsk. neutral olie, fx solsikke eller en nøddeolie
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner eller græskarkerner
2 dl havregryn
2 dl speltmel
Ca. 4 dl hvedemel

Sådan gør du:

Rør gæren ud i en smule af vandet.
Når det er opløst tilsættes resten af vandet, salt og honning.
Rør de tørre ingredienser i til dejen er jævn, men ret klistret – juster konsistensen med hvedemelet.
Dæk skålen til med et viskestykke og stil den i køleskabet natten over.
Med to skeer ”formes” 9 boller, der sættes på en bageplade med bagepapir, de må gerne trykkes lidt flade.
Bag bollerne i en 200° varm ovn ca. 20 minutter, til de er lysebrune og lyder hule, når banker let på bunden.
Lad dem afkøle lidt inden de skæres igennem.

Udskriv opskrift