Krydderkage med tørrede frugter

Ingredienser:

175 g smør, blødt
175 g rørsukker
3 æg
125 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1 dl mælk
200 g blandede tørrede frugter, fx dadler, figner, svesker, groft hakkede
25 g birkes

Sådan gør du:

Pisk smør og sukker sammen.
Pisk æggene i et ad gangen.
Rør de 2 slags mel, bagepulver og krydderier i skiftevis med mælken.
Vend de tørrede frugter og birkes i dejen.
Hæld dejen i en brødsform (1½ l), og bag kagen i en 200° varm ovn ca. 1 time.
Skru ned til 180° efter 30 minutter, hvis kagen bliver for mørk, eller dæk den med stanniol.

Udskriv opskrift