Kylling fyldt med pancetta og salvie

(4 personer)

Ingredienser:

1 kylling
75 g smør, blødt
3 fed hvidløg, pressede
10 salvieblade
Olivenolie til stegning
4 skiver pancetta, i små tern
2 skalotteløg, finthakkede
50 g brødkrumme
1 æggeblomme, let pisket
1 spsk. mel
Kværnet salt og peber
1 lille glas hvidvin
2½-3 dl kyllingebouillon, varm

Sådan gør du:

Med et par fingre løsnes forsigtigt skindet fra kødet på de to bryststykker på kyllingen.
Bland smørret godt med 2 pressede fed hvidløg, og fordel blandingen mellem skindet og kødet på de to bryststykker.
Fordel også 3 salvieblade under skindet på hvert bryststykke.
Varm lidt olie på en pande og steg pancettaen til den er sprød.
Tag pancettaen fra panden og kom den i en skål.
Lad væden/olien blive på panden og sauter skalotteløg og det sidste pressede hvidløgsfed, til det er blødt – og lad det køle af.
Når det er afkølet kommes det i skålen med pancetta sammen med brødkrumme, de resterende fire salvieblade, der rives i mindre stykker og æggeblommen.
Krydr med salt og peber og bland det godt sammen.
Fyld blandingen i kyllingen og luk den med en kødnål.
Kom kyllingen i et ovnfast fad eller en lille bradepande, krydr med salt og peber og sæt fadet i en 190° varm ovn 60-70 minutter, til den er gennemstegt.
Tag kyllingen fra fadet og lad den hvile let tildækket.
Fjern det meste af fedtet fra toppen af væden i fadet, og kom stegeskyen på en pande ved god varme.
Rør mel i og lad det koge 2 minutter.
Tilsæt vin og lad det koge nogle minutter.
Tilsæt bouillon og lad det hele småkoge ca. 10 minutter, til væden er kogt lidt ind.
Krydr med salt og peber og si saucen, før den serveres varm til kyllingen sammen med ærter og ristede kartofler.

Udskriv opskrift