(4 personer)
Ingredienser:
1 kylling
3 løg
Salt
2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk. olivenolie
2 tsk. karry
3 store tomater, skoldede og flåede og skåret i skiver
1 rød chili, uden kerner og finthakket
3 kartofler, skrællede og skåret i skiver
4 hele nelliker
2 dl kokosmælk
1½ dl kogevand fra kyllingen
2 peberfrugter, uden kerner og skåret i strimler
2 spsk. kokosmel, ristet let gyldent på en tør pande
Sådan gør du:
Kom kyllingen i en gryde og hæld vand på, så det knap dækker.
Skær det ene løg i 4 både og kom det i gryden.
Krydr med salt og lad det koge op.
Skum, læg låg på og lad kyllingen simre ca. 45 minutter.
Skær de 2 løg i ringe og svits dem og hvidløg i olie i en stor gryde, og rør karry i.
Tilsæt tomater, chili, kartofler, nelliker og kokosmælk til løg-karryblandingen, og tilsæt 1½ dl kogevand fra kyllingen.
Læg låg på og lad det simre ca. 10 minutter.
Tilsæt peberfrugt og lad det simre 10 minutter mere – uden låg, til kartoflerne begynder at koge ud.
Tag kyllingekødet fra skelettet og skær kødet – uden skind, i mindre stykker.
Rør det i gryden og lad det varme med et par minutter, og drys retten til sidst med ristet kokos.