Kylling i Riesling

4 pers.

Ingredienser:

1 kylling (1300-1400g)
3 spsk cognac (kan udelades)
2 løg
4 dl riesling hvidvin
250 g champignon
1 spsk majsstivelse
1 dl fløde
1 dl crème fraiche 18%
1 tsk salt
peber
2 spsk frisk hakket persille

Tilbehør:
Flûtes og dampede gulerødder og sukkerærter.

Sådan gør du:

Kyllingen deles i 6-8 stykker.
Stykkerne brunes på begge sider, først med skindsiden nedad.
Overflødig fedt hældes fra.
Evt. cognac hældes ved og antændes (husk først at slukke for emhætten!).
Løgene hakkes. Løg og vin tilsættes.
Snurrer under låg i ca. 40 min.
Majsstivelsen udrøres i fløde og crème fraiche og røres i.
Champignonerne renses og skæres i kvarte.
Champignonerne tørristes på en pande og tilsættes.
Retten koges igennem og smages til.
Kommes i et serveringsfad og drysses med persille.

Drikkevarer: En god Riesling fra Alsace.

Udskriv opskrift