Ca. 14 stk.
Ingredienser:
125 g mandler, malet til mandelmel i en blender
100 g mørk chokolade
2 bægre pasteuriserede æggehvider
175 g flormelis
Creme:
150 g mørk chokolade
1 ½ dl piskefløde
Sådan gør du:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad.
Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis og pisk det til tykt skum.
Vend forsigtigt mandelmel og smeltet chokolade i massen med en dejskraber.
Form makronerne med en teske på to bageplader med bagepapir, i små toppe på ca. 4 cm i diameter.
Der bliver ca. 28 små toppe i alt. Bag kagerne i en 180° varm ovn ca. 10 minutter.
Lad makronerne afkøle før du fjerner papiret.
Creme: varm 1 dl fløde i en gryde, til det næsten koger. Hak chokoladen og kom den i en skål.
Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen.
Rør resten af fløden i og lad cremen afkøle på køkkenbordet.
Pas på med at piske for meget i den, så skiller den.
Saml makronerne med chokoladecremen og opbevar makronerne tørt og køligt, men ikke i køleskab, for så bliver de bløde.