Mamma’s Karl Johansvampesauce

(4 personer)

Ingredienser:

200gr friske Karl Johan svampe
20gr tørret Karl Johan svampe
1 bakke marksvampe
2 håndfulde persille
1 håndfuld frisk timian
1 fed hvidløg
½ frisk rød chili
¼ liter piskefløde
jomfruolivenolie
friskkværnet sort peber
middelhavssalt

Sådan gør du:

Læ e tørrede svampe i blød i lunkent vand og lad dem trække i 1 times tid.
Si vandet fra og skyld svampene let.
Gem det siede vand.
Hak alle svampene, gem dog et par til pynt.
Hak hvidløg og chili og svits dem i olie, tilsæt de friske svampe, sauter dem til de har fået farve.
Tilsæt nu de opblødte Karl Johan svampe sammen med hakket timian og persille, hæld det siede
svampevand i og rør godt rundt.
Lad det stå og simre i 10 minutter.
Hæld fløden i og rør godt rundt.
Smag til med salt og peber.

Udskriv opskrift