Pecan pie

Bund

Ingredienser:

• 125 g hvedemel
• 1 tsk. flormelis
• ½ tsk. salt
• 80 g smør + lidt til formen
• 3-4 spsk. koldt vand

Sådan gør du:

Bland mel, flormelis og salt i en skål og smuldr smørret i, til det ligner krummer.
Tilsæt vandet lidt efter lidt, kun lige nok til at holde dejen sammen.
Smør en tærteform (22-25 cm i diameter).
Form dejen til en bolle og rul den ud på et let melet bord, til den er ca. 3 cm større end formen.
Læg dejen i formen og pres kanten pænt til.

Fyld

Ingredienser:

• 3 æg
• 2½ dl sukker
• 1½ dl sirup
• 2 spsk. smeltet smør
• 1 tsk. vaniljesukker
• 1 knsp. Salt
• 3 spsk. whisky eller cognac
• 3½ dl pekannødder

Sådan gør du:

Pisk æggene i en skål. Bland sukker, sirup, smør, vanilje og salt i æggemassen.
Tilsæt spiritus og nødder. Hæld blandingen i formen.
Bag først 10 minutter i en 200° varm ovn, derefter 25-30 minutter ved 175°, til fyldet er fast og gyldent.

Udskriv opskrift